Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ

WYSZUKAJ

Monitoring aktywności stron internetowych

2017-11-09 13:36:47

Stowarzyszenie SEO ma nowe oprogramowanie

Serwis Stowarzyszenie SEO od początku swojego istnienia podsiada różne narzędzia dzięki którym pomaga zautomatyzować wiele codziennych działań. Podstawową usługą Stowarzyszenia SEO jest pozycjonowanie witryn internetowych oraz udzielanie szkoleń oraz porad w sprawie optymalizacji witryn internetowych. Wraz z pozycjonowanie wiążą się niektóre elementy kontroli wyników które można zautomatyzować. Właśnie dlatego serwis Stowarzyszenie SEO uruchomił Monitoring, jest to usługa która posiada obecnie dwa aspekty. Monitorowanie fraz kluczowych w wyszukiwarce Google oraz monitorowanie aktywności strony internetowej w internecie.

To właśnie ta druga usługa Monitorowanie aktywności strony internetowej w internecie, na tle wydarzeń z 9 listopada 2017 roku nabiera całkiem innego znaczenia dla właścicieli stron internetowych. Wiele osób które prowadzą sklepy internetowe, blogi oraz witryny informacyjne lub usługowe do momentu próby połączenia się z własną witrynę nie miała pojęcia o awarii. Tym samym nie mogli wcześnie poinformować usługodawcy o zaistniałym problemie. Oczywiście ufamy że firma EDF dostawca energii elektrycznej oraz OVH natychmiast wiedziały o awarii ale tępo uruchomienia awaryjnego generatora prądu w OVH pokazuje że nie koniecznie technicy wiedzieli o problemie w momencie jego wystąpienia. Tym bardziej monitorowanie aktywności własnej witryny nabiera nowego sensu. Jak widać współpraca z dużą firmą hostingową również może przynosić ze sobą niebezpieczeństwa. Dziś rano tak naprawdę część internetu w Europie przestała działać i tu nie chodzi o teorię a o faktyczne wydarzenie.

Stowarzyszenie SEO zamawiając w Ads-Center.NET oprogramowanie dla swojej strony miało na myśli właśnie takie awarie. Z czasem słabe firmy hostingowe przestały istnieć, zastąpiły je duże firmy które koncentrują wiele tysięcy abonentów. W przypadku jednej awarii dużej firmy wiele mniejszych traci stabilność świadczenia usług. Na tle tych wydarzeń monitoring strony internetowej pod kontem aktywności jest jak najbardziej wskazany.

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam: